Medina

Den omtalade hiphop-duon Medina består av Sami Rekik & Ali Jammali, de är uppvuxna i Stockholm och Göteborg men har rötterna i Tunisien och Finland. Under 2002 träffades duon för första gången under en spelning i Uppsala, och har sedan dess arbetat tillsammans. Kort efter deras första möte, bjöd Sami in Ali till sin studio i Stockholm för att spela in en låt. En låt blev till ett helt mixtape och gruppen Medina hade bildats. Medina betyder ”Stad där vi kommer ifrån” på arabiska.

Båda har sedan tonåren hållt på med musik och inspirerats av artister såsom Jay-Z, Magic System och Swedish House Mafia. Duon var tidigt överens om att skapa ett unikt rap sound och kallar sin genre för ”Haffla music”; en blanding av reggaeton, hiphop, rai, house och dancehall. ”Haffla” betyder fest på arabiska och det är det Medina vill förmedla!

Den första hiten ”Magdansös” har spelades i både radio och TV. Första albumet ”Fullblod” släpptes av skivbolaget Devrim som ligger under Warner Music. 2007 bestämde sig duon för att starta det egna produktionsbolaget ”State crown” som de drivit tillsammans sedan dess.

Med hela åtta album i bagaget, ett 50-tal spelningar runtom i Sverige och med över 9 miljoner klicks på Youtube, är Medina aktuella med det nya albumet ”Hayat”.

Albumet har toppat Spotifys albumlista och den singeln ”Där Palmerna Bor” låg som bäst på 5 plats på singellistan Medina har lyckats fånga en bred publik, alltifrån förorten till landsbygden och från innerstan till småstäderna.

Medina bjuder på fest och hela svenska folket är välkomna!

Lyssna


Tipsa andra.