Rille

Artisten och låtskrivaren Richard (Rille) Lundh besitter en varm och personlig röst som berör. Både i sitt skapande och som liveartist har han tilldelats förmågan att nå ut till en bred publik. Med fingertoppskänsla sätter han sin egen prägel på kommersiell pop & soul när den är som bäst!

Rille startade sitt aktiva musicerande på allvar efter att ha fullföljt sin estetiska musikutbildning vid St: Eskils gymnasium i Eskilstuna, hösten 2005. Han startade sin karriär som trubadur och har därefter klättrat sig stadigt uppför i underhållningsbranschen. Sommaren 2006 anlitades Rille till en 2,5 månaders lång turné utomlands, vilket öppnade upp många nya dörrar inför framtiden. Det blev en intensiv och lärorik sommar och det var först hösten 2006 när Rille slutligen återvände hem till Sverige som han fast beslöt sig för att gå all in som entertainer.

Rille har fram till idag främst varit aktiv som sångare och frontperson i showbandet ”Big-Eyed Mike”. Med denna produktion har han turnerat land och rike runt och genomfört omkring 100 liveframträdanden per år. Han besitter en bred musikalisk förmåga och har alltid burit på en fast besluten vision om att en dag kunna arbeta professionellt som artist & producent. Han har även fått möjligheten att sjunga duetter och jobba med artister som Christer Björkman, Magnus Bäcklund (Fame), Pernilla Wahlgren, Gladys Del Pilar, Erik Linder, Annelié Ryde, Carola Becker, Tommy Nilsson & Charlotte Perrelli.

Nu är han äntligen högaktuell med sitt egna efterlängtade projekt och en fullspäckad turné med det nya ”Rille Live Act” är i rullning.

Man jobbar nu även flitigt med att ta fram materialet till den kommande debutsingeln under ännu ”okänt namn”.

MusikEvent Ab

Lyssna

Rille & Pianist - Here I go again from Richard Lundh on Vimeo.


Tipsa andra.