Markoolio

Vid sin karriärs gryning frågade sig Markoolio i låten “Millennium 2” vad som väntade på andra sidan sekelskiftet. Med facit i hand kan man konstatera att det för hans del var ett alldeles lysande årtionde som tog vid.
2008 fyllde Markoolio tio år som artist. Tio år av partydängor, fotbollslåtar, listettor, turnéer och en sidokarriär som skådespelare.

Att få till en låt så där direkt och självklar som bara en genuin hit kan vara är något många artister våndas över. Ibland ler lyckan och en fullträff spelas in. Få är som Markoolio förunnade att uppleva det på löpande band. Gång på gång.
”Sommar och sol” drog i gång allt med en rivstart. ”Vi drar till fjällen” visade att han var här för att stanna. ”Solo och bada i Piña Colada”, ”Gör det igen”, ”Rocka på”, “Mera mål”, ”In med bollen”, ”Värsta schlagern”, ”Ingen sommar utan reggae” kom en efter en för att bosätta sig i en radio nära dig.

Och historien om den rappande finnen fortsätter. Med över 700 000 sålda album är Markoolio i dag en av Sveriges mest folkkära artister. I slutet av 2008 släppte han det karriärsammanfattande albumet “Jag är konst” som bland annat innehåller en tacklåt till alla hans trogna fans där han till och med bjudit in två av de största beundrarna till studion för att medverka på låten. Han passar också på att hylla sig själv på första singeln, “The Markoolio Anthem”.

I november förra året avslöjades det att Markoolio är en av jokrarna i Melodifestivalen 2 009, med låten ”Kärlekssång från mig”. Mer passande joker får man leta efter. Med sin humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Vi höjer våra glas Piña Colada och lyckönskar Markoolio in i nästa tio år som artist.

Presenteras av


Tipsa andra