The Poodles

The Poodles bildades hösten 2005 och sex månader senare deltog de i Melodifestivalen som ledde till bandets stora genombrott i sitt hemland.

Debutalbumet, ”Metal Will Stand Tall”, släpptes kort därefter i Sverige, Japan och Ryssland. Det klättrade upp i de svenska kartorna och den första singeln, ”Passion Night”, gick guld efter bara tre veckor och uppnådde platinastatus förutom att vara den mest nedladdade sången i hela tre veckor.

Under 2006 gjorde bandet mer än 100 serier i Sverige och i januari 2007 släpptes ”Metal Will Stand Tall” i Europa på AFM Records. I samband med detta turnerade The Poodles över hela Europa tillsammans med Hammerfall och Krokus, med 31 utställningar i 18 länder på bara 35 dagar.
Sen våren 2008, efter att ha deltagit en andra gång i Eurovision Song Contest med låten ”Fire of Fire”, accepterade bandet stolt inbjudan att spela in och utföra den officiella svenska temasången för OS i Beijing 2008.

Resultatet var ”Raise the Banner”, som släpptes den 15 juli och blev etta i Sverige i flertalet veckor.
För The Poodles tredje album, blev legendarisk producentblandare Mike Fraser (Aerosmith, AC / DC, Led Zeppelin, Whitesnake) anställd för att påbörja blandningsuppgifter. Mats Valentin, en mycket begåvad svensk producent och låtskrivare producerade vad som skulle bli ”Clash of the Elements”.

”Clash of the Elements” släpptes den 20 maj 2009 i Sverige och den 28 augusti i de europeiska länderna. Det presenterade topp 10-slumpen singeln ”One out of Ten” och all-out rocker ”I Rule the Night”. Albumet släpptes i samarbete med Universal och markerade en ny era i bandets historia.

”Performocracy” släpptes av Frontiers Records den 15 april 2011 i alla territorier. Det var nummer 1 i det svenska albumet på första veckan av release och bandet främjade albumet med omfattande turné i sitt hemland. Albumet producerades igen av Mats Valentin, men den här gången tog Tobias Lindell (Europe, Mustasch) blandningsuppgifter. ”Cuts like a knife” var den första singeln ”Performocracy” och den medföljande videon producerades av Steve Ravic, som också producerade ”In the Flesh”.

Man kan utan att överdriva säga att The Poodles är ett av Sveriges mest kända Metalband och 2018 släpper de ett rykande färskt album som går under namnet Prisma samtidigt som de ska turnera i Japan.

 

Lyssna.

Presenteras av


Tipsa andra.