Andreas Björkman

Andreas är född och uppvuxen i Helsingborg. Han upptäckte tidigt sin musikaliska talang, och startade vid 12 års ålder sitt första band, först som trummis, men snart var det sången och gitarren som lockade mer.

Efter att ha tagit studenten från Nicolai musikgymnasium, valde han att vidareutbilda sig, först på Musikteaterskolan i Bjärnum, därefter på Performing Arts School i Göteborg.

Dagen efter avslutad utbildning gick flyttlasset till den lilla bayerska byn Füssen där han medverkade i musikalen ”Ludwig II”. Andreas kom att stanna i Tyskland och Österrike i fyra år, och medverkade under denna tid bl.a i Roman Polanskis ”Tanz der Vampire”, ”Moulin Rouge”, ”Jesus Christ Superstar” (i rollen som Judas), ”Romeo & Julia” och ”Carmen Cubana”.

Dock var det alltid musiken som låg honom varmast om hjärtat. Andreas spelade och sjöng under tiden i Tyskland och Österrike flitigt på både klubbar, hotell och stadsfester.

Vid två tillfällen har Andreas, tillsammans med sin trio Tuesday Night, spelat på kryssningsfartyget AIDA, som tagit honom till platser han tidigare bara kunnat drömma om.

2006 fick Andreas ett erbjudande om att börja jobba för Wallmans, och i och med detta kände han att det var dags att flytta hem. Det har sedan blivit ett par turer för Wallmans under åren, dels på turné runt om i landet, och dels på Wallmans Golden Hits i Helsingborg.
De senaste åren har Andreas uppträtt på företagsevenemang runt om i Sverige, antingen solo som sångare och gitarrist eller pianist, eller tillsammans med sitt partyband Daddy Pop eller trion Tuesday Night. Ofta har man även kunna se och höra sångerskan Adriana vid hans sida.

Andreas verkar även som låtskrivare och producent i sin egen musikstudio, där han producerar musik både åt sig själv och åt andra artister.

På Radio NRJ kunde man under sommaren 2011 höra en jingel för Kurser.se, vilken Andreas tillsammans med Adriana Pupavac skrivit och producerat.

Länkar

http://www.andreasbjorkman.com/#media

Presenteras av

Musik Event


Tipsa andra